Fókablog

Fókablog

I. Börzsönyi Túrasí Verseny - útvonal és benyomások UPDATED

2012. január 28. - hkristof

Túl vagyunk az I. Börzsönyi Túrasí Versenyen.

UPDATE

Fotók a versenyről:

 

Köszönet még egyszer a szervezőknek: a Börzsöny Tigriseinek, különösen Sifinek, aki a szervezőmunka oroszlán (tigris?) részét vállalta.

A lassan 30 éves múlttal rendelkező Síalpin Rally mellett eddig nem volt hazai helyszínen megrendezésre kerülő versenye a hazai síalpinistáknak. Ahogy láthattuk, igény pedig, az van rá.

Összesen 26-an versenyeztünk. Ez azt gondolom, hogy nagyon szép létszám annak fényében, hogy a túrasízés - állítólag - marginális jelenség ma még Magyarországon. Jó volt látni, hogy egy ilyen rendezvény ennyi embert megmozgat.

Az útvonal

A verseny a Cseresznyefa parkolóból rajtolt. Innen az útvonal a piros X-ről balra letérve erdészeti úton haladt, majd valahol a Nagy-Inóc alatt csatlakozott be az Országos Kéktúra útvonalába. Ezen tovább haladva felértünk a Nagy Hideg-hegyre. Lesíeltünk a nagy északin, majd újabb mászás következett a kis északin, egészen a régi sísánc aljáig. Innen a piros X-en vezetett az utunk a déli pálya aljáig. A déli pálya melletti felvonó alatt vezetett a hajrá a célig, ami hol máshol lett volna, mint a Nagy Hideg-hegy csúcsán.

Az egyik versenyző, Horváth Gábor GPS-éből származik a csatolt kép. A színek azt jelölik, hogy az egyes szakaszokon Gábor milyen pulzus zónában tartózkodott.

Börzsöny Tigrisei 2012.jpg

Katt a képre vagy ide a nagyobb mérethez!

A GPS adatok alapján (pontosabban, az útvonal alapján a Google Earth által a domborzat figyelembe vételével kalkulált adatok alapján) a verseny útvonalának alapadatai a következők voltak:

Teljes táv: 7,25 km

Szintkülönbség felfelé: 674 m

Szintkülönbség lefelé: 248 m

Ha valaki közelebbről szeretné tanulmányozni, a GPS forrásfájlt .kmz formátumban innen letöltheti. Ezt írta mellé Gábor:

A pirossal jelzett részeknél a pulzus a very hard részen mozgott...
egy idő után ezt már nem bírta a szervezet :)

Az A1 szakaszban 4 perc várakozás van a rajtjelre, ezt az összidőből
is le kell vonni...

De a lényeg, hogy 1 órán belül parkolóból NHH-ház megvolt :) Utána a
talpam felmondta a szolgálatot, nagy küzdés volt... grat Kristóf
mégegyszer a negyedik helyhez, és köszi a cuccot!

Üdv, g

 

A legjobb idő 1 óra 13 perc volt. No de az eredmények publikálása már nem az én feladatom, hanem a szervezőké.

 

Köszönet még egyszer, jövőre újra jövünk!

süti beállítások módosítása