Fókablog

Fókablog

Önjelölt művészek kiállítása a Kecskehegyi kőfejtőben

2011. március 18. - viktor.agoston

 Ha már nem maradt hely az önkifejezésre a házak falán és a gyártelepek oldalán, fejezzük ki magunkat a természetben, például fővárosunk egy közkedvelt mászóhelyét rondítva össze ezzel!

A művészet nagyon fontos. És tudom azt, hogy alapvetően velem, meg természetszerető, természetjáró barátaimmal van a baj, amikor nem vagyunk képesek értékelni a graffitti térnyerését. Bizonyára művészettörténeti fordulóponthoz érkeztünk azzal, hogy az alapvetően urbánus megjelenésű, sokak által nem értékelt művészeti stílus végre képes kitörni szociokultúrális és egyben földrajzi keretei közül. És ha nagyobb belelátással rendelkeznénk, talán azt is értékelni tudnánk, hogy a művészek egy természedvédelem alatt álló, gondozott sziklamászóhelyen találják meg ars-poetic-ájuk kitörési lehetőségét.

Ez akár új értelmet adhat az általuk kifejezni kívánt értékek, érzések és mélységes mondanivaló megélésében.

Akár.

Mindazonáltal a legmélyebb tisztelettel szeretném kifejezni abbéli kívánságomat, hogy száradjon le a kedves művészek keze, lehetőleg tőből, lehetőleg máma még (vö. Karinthy).

A természeti értékeinket a tisztelt művészeknél fontosabbnak érző mászók napok óta próbálják szabadidejükben rehabilitálni a falat.

A galéria

Metamorfózis

Majdnem a régi

Mögöttes tartalom és take home message

Ezúton is köszönjük a kedves művészeknek a színvonalas alkotásaikat, amennyiben esetleg egy következő alkalommal a helyszínen találkoznánk velük, úgy nem fogjuk elmulasztani a személyes gratuláció lehetőségét sem. 

süti beállítások módosítása