Fókablog

Fókablog

Budapesti mászótermek: Spider

2010. november 18. - viktor.agoston

Attila, az utazom.com szerkesztője, tegnap meglátogatta Budapest egyik legizgalmasabb mászótermét.

Sok  megfigyelést tett, amivel teljes mértékben egyet kell értenünk, de egy, a sportélet szempontjából kiemelten lényeges megjegyzéssel különösképpen tudunk azonosulni: tényleg a mászók nyúlják le a legjobb csajokat! 

Falmászás: nagy mozgáskoordinációt és ügyességet igénylő sport, ami nem az izmok puszta erejéről, hanem a függőleges sík otthonossá tételéről és a tökéletesre csiszolt technikáról szól. Nyáron természetes sziklákon űzhető, de ha jön a hideg vagy csak ismerkednénk ezzel a sporttal, biztonságos keretek között, szakértő felügyelettel: akkor irány a Spider klub!

Mindig tiszteltem a mászókat, igaz haragudtam is rájuk a szívem mélyén-mindig lenyúlják a legjobb csajokat. De az a könnyedség, ahogy a sima falak apró egyenetlenségeit kihasználva, számomra megismételhetetlen mozdulatokkal felszökellve fogásról fogásra a tetőig, az az erő, amivel két ujjnyi stabil ponton az egész testet felhúzzák, majd lazán egy újabb lépést váltanak, kétségtelenül lenyűgöz.

A gyerekek is hasonlóan vannak ezzel, sőt ők nem maradnak meg a felnőtt szemlélődő vágyakozásánál: elhiszik, hogy ők is lehetnek a legjobbak, és bátran belevágnak a mászás alapjainak megismerésébe, a finom mozdulatok csiszolásába, ahogy azt a Spider mászóklubban is láthattam. Csillogó szemmel figyelik Tódit, aki lelkesen magyarázza az alapvető fogásokat az edzésen.

Aki elmúlt már gyereknek lenni, az is megkapja a kiképzést: nagyon felelős módon a mászótermi fogások alapjainak oktatása, a felszerelések használata és a mászófal etikettjének elsajátítása ingyenes- hiszen mindenkinek közös érdeke, hogy a legnagyobb biztonságban hódoljon kedvenc sportjának, legyen szó kezdőről vagy gyakorlottról.

Aki csak szurkolni érkezik, a Spiderben az sem unatkozik: galéria és gyermekjátszó is várja a kísérőket a büfé és a kinti kerékpártároló mellett.  Ha teljesen kezdő vagy, vagy nincs felszerelésed, akkor sincs gond, mert a szaktanácsadás és az alapoktatás mellett felszerelés-bérlésre is van lehetőség.

A mászás szép és igazán embert próbáló sport: ha kíváncsi vagy saját határaidra, vágysz a sikerélményre és szálkás izmokat, hajlékonyságot szeretnél fejleszteni, akkor érdemes ellátogatni a Spiderbe, hiszen itt kipróbálhatod magad. Ha pedig ráérzel a fogások furfangjára, lehet új, cseppet sem káros szenvedély is köthet a vertikális dimenzióhoz.

További képek

süti beállítások módosítása