Fókablog

Fókablog

Paprikás Krumpli Schneeberg módra

2010. január 27. - fókakoma

Új rovatunk indul, hiszen azok vagyunk, amit megeszünk!

Balázs hóbamártott fakanaláról lecsöpögő mócsingcseppek:

Hozzávalók kb. 2 túrától éhes személyre:
 
-         1/2 kg krumpli
-         1 vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma
-         10 dkg kenyérszalonna
-         1 paradicsom
-         1 paprika
-         1 erős paprika (lehet jó erős, vagy kettő…)
-         Fél rúd kolbász (finom, de ne kelljen soká főzni, az ujjaink múlhatnak rajta!)
-         2 pár virsli (opcionális)
-         Fűszerek (fűszerpaprika, köménymag, só, bors)
-         1 db jó humorérzékkel, és hozzánk hasonlóan gyenge elmével megáldott túratárs
A fenti ételmennyiséget a húsadag bővítésével és kenyér magunkhoz vételével tudjuk több személynek elegendő táppá növelni.
Mivel feltett szándékunk a hegyen elkészíteni a fogást, gondoskodjunk megfelelő (=könnyű, kicsi, alkalmas) étkészlet, edények, kemping gázfőző beszerzéséről. Régi, orosz, katonai, jól zárható (fontos) csajka kiváló!
 
Induljunk el Pozsony felé este, hóviharban, de ne aggódjunk, mert csak ott esik, ahol nem kéne! Pozsonyban aludjunk hajón, mert lehet.
 
Mosolyogjuk meg a recepcióst, aki furcsán tekint a sífelszerelésre. (hiszen ha látná a fakanalat, csak akkor lenne elképedve igazán) Pozsonyban igyunk sört – mintahogy ezt sok más receptúra is igen helyesen javasolja – és emiatt másnap késve induljunk Schneeberg felé.
A Puchberg am Schneeberg sípályán baktassunk fel fókákkal, kerülgetve a működő hóágyúkat. Fontos, hogy az otthon gondosan megszerkesztett és kinyomtatott térképet okvetlenül hagyjuk a kocsiban! Válasszunk receptünk elkészítéséhez olyan napot, amikor kevés a hó és december közepe van, így a pályán csak mi leszünk! A pálya tetején található térkép tanulmányozását követően, folytassuk utunkat a csúcs felé az erdei úton. agoston.viktor: 2008 11 20 032
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Paranormális légköri tevékenység

Élvezzük ki, hogy nem fázunk!

Ha homorú szivárványt, és zergét látunk, tekintsük jelnek és verjünk tábort!
            
 (vagy ha nagyon megéhezünk és a hely alkalmasnak tűnik egy piknikre) agoston.viktor: 2008 11 20 046

 

 
 
 
 
Desszertvariáns
 
Kiemelkedően fontos, hogy túratársunk csak ekkor szembesüljön a ténnyel, hogy most megfagy, ellenkező esetben módot adunk rá, hogy aggódjon a tyúxaros életéért!
 agoston.viktor: 2008 11 20 049
 
 
 
 
 
 
 
Paranormális gasztrotevékenység
 
Vegyünk fel egy ruhadarabot.
Gyújtsuk meg a Bunsen-égőt (lehetőleg ne síkesztyűben, vagy ha mégis, tanuljunk hibánkból) és helyezzük a tetejére az edényt. Amíg a felkockázott szalonna zsírjára pirul, vágjuk fel a hagymát jó apróra, hogy majd szépen elolvadhasson. Ehelyt tartjuk fontosnak megjegyezni, hogy az „apróra” kifejezés e receptben különösen nagy jelentőséggel bír. Életet menthet.
A hagymát tegyük az edénybe, tegyünk hozzá egy marék havat, sót, borsot, zárjuk le a fedővel, majd hámozzuk meg és daraboljuk a krumplit, illetve daraboljuk fel a zöldségeket, húsféléket.
 
Kb. 5 perc múlva nézzünk az edénybe, ejtsünk 1-2 hozzánemértő szót a felforró víz és a magaslatok hatásáról, majd zárjuk vissza. Vegyünk fel egy ruhadarabot és sétáljunk egyet.
Újabb 5 perc múlva emeljük fel a fedőt, dobjuk rá a felkockázott zöldségeket és húst, zárjuk le, majd rövid tanakodás után (sok más receptben leírtakra fittyet hányva) minden egyéb hozzávalót hajítsunk bele. Tegyünk bele annyi havat, hogy ellepje, kavarjuk meg és zárjuk le. Vegyünk fel valami ruhát, ha még van.
  
Ezután türelemtől, és időjárástól függően 5-6 percenként kóstoló, visszazárás, anyázás, és ritmikus sportgimnasztika a program.
Lássuk be:
A félig főtt krumpli kevesebb kockázatot jelent a további előremenetelünkre nézve e földi világban, mint a fagyhalál. Vegyük le a gázról és fogyasszuk el jóízűen a majdnemkész ételt.
 
Jóllakottan síeljünk le a hegyről a hóágyúk kínálta jó kis szűzhavon és elégedetten induljunk hazafelé.
 
agoston.viktor: 2008 11 20 069
           
 Teli hassal alkoss
 
 
A receptben feltüntetettektől el lehet térni, de a kellő gasztrokatartikus élményt csak a főbb pontok betartása mellett garantálhatjuk!
 
Jó főzést és sok ruhát!
 

süti beállítások módosítása