Fókablog

Fókablog

Erőss Zsoltot újból operálni kell

2010. január 06. - viktor.agoston

Na mire jó az oeav-tagság (biztosítás)? pl erre: "szállította az osztrák mentőszolgálat a legmodernebb kocsival"

Tessék biztosítást kötni, ha külföldre mész sítúrázni!

 

 mti 2010. január 5., kedd 12:04

Hazahozták a Szlovákiában balesetet szenvedett magyar hegymászókat. A súlyosabb állapotban lévő Erőss Zsoltot Budapesten, a Péterfy Sándor utcai Kórház-Rendelőintézet és Baleseti Központban ápolják, társát, Hajdu Pétert Tatabányán.

Várhatóan még kedden megoperálják Erőss Zsoltot, akit hétfő éjszaka szállítottak haza Magyarországra, a fővárosi Péterfy Sándor utcai Kórház-Rendelőintézet és Baleseti Központba. A Magas-Tátrában megsérült magyar hegymászónak mindkét lába eltört, a bokája közelében. Ezek közül a jobb oldali a súlyosabb: ezt a nyílt törést műtik meg kedden - mondta el Kollár Lajos, a magyar Himalája expedíciók vezetője. Erőss Zsoltnak a lábtörések mellett néhány bordája is eltört és jónéhány zúzódást is szerzett. Komoly fájdalmai vannak, ezért hiába szállította az osztrák mentőszolgálat a legmodernebb kocsival, a több órás rázkódás az autópályán, illetve a kevés alvás eléggé megviselte - mondta Kollár Lajos.

Erőss Zsolt másik két társa közül egyikük szintén megsérült. Hajdu Péternek elrepedt a csigolyája, illetve vállsérüléseket szenvedett, őt Tatabányára szállították.

A magyar Himalája expedíciók vezetője szerint egyelőre nem lehet megmondani pontosan, hogy mennyire súlyos Erőss Zsolt sérülése, erről csak az operáció után, a seb feltárását követően tudnak többet mondani az orvosok. Annyi biztos, nincs túl jó állapotban a lába - jegyezte meg Kollár Lajos. Ami a jövőt illeti, a március végére tervezett expedíciót "újra kell majd gondolni", de egyelőre nem fújják le. Ha máskor nem, majd ősszel valósulhat meg - mondta.

süti beállítások módosítása