Fókablog

Fókablog

Valami, amit mi tehetünk az eltűnt hegymászókért

2009. november 15. - viktor.agoston

 A közös élethelyzetek, barátság, kalandkeresés, érdeklődés, egyfajta szenvedély hajt minket a hegyek világába. Valaki túrázik, mások sziklát-, sokan hegyet másznak, van aki a síalpinizmusban találja meg azt az erőt, élményt, átszellemülést, vagy bármit ami fontos és elengedhetetlen kiegészítője életünknek.

A hegyek a forrás: és mi mindannyian visszatérünk ide, ha megszomjazunk.

És ez a szellemiség, ez a vissztérés, ami közös bennünk, ez formál minket közösségé. És ennek a közösségnek pár tagja eltűnt életük nagy tervének megvalósítása közben.

Talán ismerjük őket személyesen, talán csak a hírekből, mégis ők egy kicsit mindannyian vagyunk, mindannyian lehetnénk. Egy közösség ereje a tettekben rejlik, azokban amiket megtesz, és azokban amiket elszalaszt.

Fejezze ki magát ez a hegyek világában saját kihívásait, saját magát, az élményeket és barátságokat meglelő közösség egy tettben: mozduljon meg azért, hogy elősegítse az eltűnt magyar hegymászótársaink helikopteres keresését!

 

Miként?

Az FTSK Excelsior elnökének levele az alábbiakban található:

 

Sziasztok Klubtársaim!

A Ren Zhong Feng megmászása közben eltűnt magyar hegymászók (köztük 3 Excelsior tag)felkutatása még mindig tart.
A klub felajánlotta hozzájárulását a kutatási költségekhez (150.000 Ft), amire ezidáig nem volt szükség. Most, hogy a helikopteres mentés egyre valószínűbbé válik a költségek jelentősen megemelkednek. A váratlan bajba került családok segítségkérő levelét tolmácsolom felétek.
Kérek mindenkit, hogy aki tud segítsen.

Köszönettel: Nemes Zoltán

A kelet-himalájai Ren Zhong Feng meghódítására indulók naplójának folytatásaként arról a tragikus eseményről számolunk be, hogy a négy bátor hegymászó kb.5000 méteres magasságban eltűnt. Utolsó üzenetük 2009. október 22-én érkezett.

Keresésükre november 3-án a Szecsuáni Hegymászó Szövetség gyalogos mentőcsapatot szervezett, tibeti hegymászók bevonásával. A hegyimentők nagyon bátran és lelkiismeretesen végezték a munkájukat, de ezidáig eredményt nem értek el.

A kínai hatóságok a mai napon - november 13-án, halvány ígéretet tettek a légi mentés megindítása az aggódó családok kérésére és a magyar külképviselet közbenjárására. A légi mentés jelentős költségét a hozzátartozókra hárítják, akik -már előzetesen is - felajánlották az anyagi hozzájárulásukat, annak reményében, hogy gyermekeiket még időben megtalálhassák.

Köszönettel vettük minden barátnak és ismerősnek az eddigi felajánlását, bár úgy gondoltuk nem lesz szükség rá. Az újabb költségek jelentős nagyságára tekintettel mégis lehetséges, hogy azok meghaladják az érintett családok egy részének teherbíróképességét.

Ennek érdekében OTP bankszámlát nyitottunk és azt hozzáférhetővé tesszük az expedíció honlapján!

A számlaszám a következő: Pechtol István OTP Bank Nyrt. 11773377-00733614
Az ajálott összegeket feljegyezzük és felhasználásáról elszámolunk.. (Ehhez kérjük adja meg elérhetőségét és a befizetett összeget, amit a renzhong@freemail.hu címen lehet jelezni.) Amennyiben az így összegyűjtött pénzre nem lesz, szükség, vagy csak egy része kerül felhasználásra, a megmaradt pénzt visszajuttatjuk a felajánlónak vagy a hegymászó és barlangász egyesületek számára utaljuk át.

Mindenkinek, aki bármilyen összeggel hozzájárul a bajbajutott hegymászók megmentéséhez hálás köszönetünket fejezzük ki.
Még él bennünk a remény

süti beállítások módosítása