Fókablog

Fókablog

Bréking: elkezdőtött a sítúra szezon

2009. október 18. - hkristof

Ünnepélyesen bejelentjük, hogy a 2009/2010-es sítúra idényt megnyitottnak nyilvánítjuk.

A Fóka csapata egyelőre a z új szezonra történő tervezés, felkészülés a eszközbeszerzés fázisában van, miközben egy lendületes sprttárs, Hetenyi Viktor a tettek mezejére lépett. Az alábbi üzenet esett be a Fóka postaládájába szombat este:

Sziasztok, mellékeltem pár képet mai Certovicai sítúrámról. Egyedül voltam, így én nem szerepelek a képeken. Helyenként térd felettig érő hó van, de elég beszakadós, és lesiklásnál maximálisan hátra kell terhelni, hogy ne akadjon el a sí, de októberben ne akarjunk ennél jobbat. Szóval, ha valakit érdekel, érdemes megpróbálni.

Üdv:

Hetényi Viktor

 Viktor képeket is küldött, melyekből kiderül, hogy több, mint félméteres friss hó van az Alacsony-Tátra gerincén, mely síelésre alkalmas. Íme:

A héten esett első friss hónak még nem volt ideje összetömörödni, úgyhogy még fennáll a veszély, hogy  kövek, ágak kerülnek elő a hó alól. Arról nem beszélve, hogy ebben a közegben nagyon könnyen alábukik a nem elég széles sí orra, ami nagyon megnehezíti a fókázást és technikássá teszi a síelést.

Szerintünk - amit Hetényi kolléga is megerősített - ilyen terepre leginkább nagy, széles piskóta porhó lécekkel optimális elindulni. Mivel nekünk ilyenjeink nincsenek, inkább még egy pár hétig kivárunk.

 

Azért Hetenyi Viktor kollégának pedig gratulálunk a szép naphoz, és élményekben gazdag idényt kívánunk neki!

süti beállítások módosítása