Fókablog

Fókablog

Napló: Hochschwab 1. nap

2010. március 13. - viktor.agoston

 Mottó:

Mi a kegyelmi állapot?

Közel kerülni FényJézushoz....

  Nem szabad síliften ülni, mert ehhez hasonlóan mélyen szántó témákra ilyen konszenzusos konlkúziók születnek. Én kérek elnézést! 

Hochscwab egy kicsiny siközpont 380 km-re szép fővárosunktól.

Ma viharos erejű szélben, és rengeteg friss hóban síeltünk egy alapos bemelegítést.

Érdekelt, hogy a térdem - az új Thuasne típusú- térdrögzítőben miként funkcionál, hisz 3 napja még a járás is nehezen ment...Háát jól, amikor a síbakancs a lábamon, semmi gond, amikor cipőre váltok, sántítani kezdek. Ennyit a psziché mindent meghatározó, felettes hatalmáról.

Aloiv: IMG 6541

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mély, szűz, szeretem

Aloiv: IMG 6531

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Helyi lavinaszakértők

Erős havazás  van, és észak-észak nyugati szél, ami annyi havat hordoz, hogy egy-egy lecsúszás után már alig látni, merre is fektettünk nyomot.

A szél hópárkányokat alakít ki, havat halmoz fel, és a hidegben a lerakott hó nem tömörödik, így nagyon instabil a lavinahelyzet.

Ma meghalt egy osztrák sítúrázó a Hochschwab tövében. A 38 éves fiatalember helyi lakos volt, alapos helyismerettel.A leszakadó hó egy sziklának csapta a túrázót, aki a helyszínen meghalt.

A mentőosztag csak másik útvonalon tudta a lavinahelyzet miatt megközelíteni a baleset helyszínét.

Több helyen 1 méteres hólerakódások alakulnak ki, amelyek túlterhelik az alattuk fekvő korábbi havat és a gyenge réteg mentén lavinát indítanak el.

Holnapi túratervünk

süti beállítások módosítása