Fókablog

Fókablog

SnoProfiler

2016. február 10. - viktor.agoston

Az EAWS (European Avalanche Warning Services) SnoProfiler egy újonnan fejlesztett online eszköz a hóprofil elemzések dokumentálására. Minden regisztrált hóprofil publikus és letölthető. A program lehetővé teszi, hogy a felhasználók feltöltsék a hóréteg elemzéseiket, amik grafikus formában jelennek meg, illetve letölthetőek pdf kiterjesztéssel. A felhasználó tájegység, térkép, illetve időpont alapján tud szűrni a jelentések között, így amellett hogy az aktuális hószerkezetről kap információt, egy adott terület hószerkezetének szezonbeli változását is nyomon tudja követni.

A kezdeményezésnek két fontos, potenciális hozadéka lehet: egyrészt kiváló adatbázis épülhet, ami a lavinakutatások és elemzések fontos hajtómotorjává tud válni, másrészt -és egyszerű felhasználóként talán ez a legfontosabb- tanulásra, helyszíni tesztek elvégzésére ösztökélheti a havas közegben mozgókat.

 The SnoProfiler a Weather stations és Avalanche incidents információs szolgáltatásokkal együtt a LAWIS (Lawinen-Informations-System) project része. A szolgáltatás a www.avalanches.org vagy a LAWIS platformon (www.lawis.at) keresztül érhető el.screen_shot_2016-02-10_at_10_19_54_pm.png

Mérőállomások, és a mért adatok

 

screen_shot_2016-02-10_at_10_20_31_pm.png

Idő és tájegység szerinti keresés a pofilok között

snowprofile_3116.png

snowprofile_3118.png

És két általunk készített profil.

süti beállítások módosítása