Fókablog

Fókablog

ÚJ MÁSZÓISKOLA A KIS-SVÁB-HEGYEN

2014. április 16. - viktor.agoston

Screen Shot 2014-04-16 at 6.15.45 PM.png

ÚJ MÁSZÓISKOLA A KIS-SVÁB-HEGYEN

Örömmel tudatjuk a sportolni vágyókkal, hogy több évig tartó előkészítő munka után megnyílt Budapest legújabb mászóiskolája a Kis-Sváb-hegyen!

Figyelem, a főváros XII. kerületében található kőfejtő magánterületen van! Megközelítéséhez még véletlenül se vegyük igénybe a Gaál József útról nyíló magánutat!
A bányát gépjárművel megközelíteni szigorúan tilos! Autóval érkezők az Álom utcai parkolót használhatják; innen, a Trencséni utca 4-gyel szemben induló,
mászófigurával jelzett úton, 3 perces sétával érhetik el a bányát. A terület 2012 óta a Kis-Sváb-hegy helyi természetvédelmi terület részét képezi, ezért rendkívül fontos,
hogy a számunkra kiadott engedélyben foglaltakat betartsuk és annak betartására sporttársainkat is figyelmeztessük! Ilyen mászóhely nem lesz egyhamar a fővárosban,
tegyünk meg mindent azért, hogy a miénk is maradhasson!

A tevékenység végzése során az élő és élettelen természeti környezet károsítása, veszélyeztetése, illetve zavarása tilos! A kőzeteket a helyszínen tanulmányozzuk, ne vigyük el! Szemét lerakása tilos!
Tartsuk tiszteletben a közelben lakók nyugalmát! Ne hangoskodjunk, zenét csak fülhallgatóval hallgassunk! A bányaudvar területén tilos a dohányzás! Tilalmi időben ne rakjunk tüzet!
A mászó köteles a Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség, illetve annak tagszervezetei által kiállított, érvényes tagsági igazolványát magánál tartani és azt az ellenőrzésre jogosult személy kérésére bemutatni.
A mászók a mászóút befejezése után kizárólag közvetlen visszaereszkedéssel térhetnek vissza a fal tetejéről, a fal feletti gyep közlekedésre nem vehető igénybe.
Toprope mászáshoz tegyünk be saját, biztosítható nyelvű karabinert a standba! Egyszerre egy utat másszunk, üresen lógó kötéllel ne foglaljunk helyet!
Ipari alpinista és barlangász sporttársaink figyelmét is felhívjuk arra, hogy a fal feletti gyepen tilos közlekedni. Kötéltechnika gyakorlása csak abban az esetben lehetséges, ha a standokat előzőleg alsó biztosítással közelítik meg.
A sziklafalban elhelyezett fix biztosítóeszközök rongálása vagy eltulajdonítása szigorúan tilos! Aki engedély nélkül fix biztosító eszközt távolít el a falból
az súlyos, életveszélyes helyzetet vagy akár halálos kimenetelű balesetet idézhet elő, ami akár eshetőleges szándékú emberölés kísérletének is minősülhet.
A mászóiskolában – különösen annak jobb szélén – fennáll a kőhullás veszélye, ezért sisak viselése ajánlott.
A változó szilárdságú kőzet miatt a bányában a kötél nélküli mászás nem ajánlott.
Az utak kiépítői az esetlegesen bekövetkező balesetekért nem vállalnak felelősséget!

 

süti beállítások módosítása