Fókablog

Fókablog

Hochkar Challenge - felkészülés a hegyi triatlonra

2014. március 30. - hkristof

A túrasí szezon végére beiktattunk egy versenyt, a Hochkar Challenge-et. Tavaly Koleszár Zoli mesélt róla, már akkor megjött hozzá a kedvünk. Ez a verseny egy hegyi triatlon, ami terepfutásból, hegyi kerékpározásból és túrasízésből áll, az alábbi bontásban:

1. terepfutás 6 km, 250 méter szintkülönbséggel

2. mountain bike 8 km, 700 méter szintkülönbséggel, aszfalton, de slick gumi használata tilos

3. túrasí fel-le 400 méter szintkülönbséggel

Arra jutottam, hogy a szokásos pulzuskontrollos futások és a lehetőségek szerint maximumra járatott túrasí szezonon túl kellene egy "brick" edzés (a három számból legalább kettő kombinálva), ami hazai körülmények között szimulálja a versenytávot, amennyire lehetséges. Nekiálltam az egyébként ingyenes és klassz Garmin Basecamp programban útvonalakat nézni ehhez. Aztán meglepetésemre a kedvenc útvonalaim pont kiadták az edzéstervet:

1. futás otthonról (Verőcéről) Királyrétre a piros csíkon: 190 méter szint, 11 km.

2. montival Királyrétről Hideghegyre az aszfalton, majd a szórt úton: 600 méter szint, 13 km.

3. a több km/nehezebb terep, no meg a hazatekerés montival kiadja a harmadik etapot.

Ma reggel csodálatos időben nekiálltunk a megvalósításnak Viktorral kettesben. Viktor egyébként egy váltó csapat túrasíző tagjaként indul, így neki ez az edzés egy masszív overkill volt. A futást az általam megszokott tempónál jobban megnyomtuk. Csodálatos időben egy lélekkel nem találkoztunk Királyrétig, pedig aztán ez a piros csík egy nagyon szép és jól futható útvonal. Itt kell megjegyeznem, hogy a vadiúj Hoka futócipőm egy csoda, engem 200 kili alatt meggyőzött a csodálatosságáról. Szóval Fóka loves Hoka! (bocs)

Királyréten elég sok időt elpöcsöltünk, mert csomagtartóból kellett kibányászni az egyik bringát és össze kellett szerelni. Aztán ahogy faltuk a szintet a monoton szerpentinen, egyre inkább éreztük hogy ez nem piskóta, izzottak a combok. Tax környékén már minden bajunk volt, Viktornál be is ficcent egy dupla vádligörcs. Tanulság: ez lesz a verseny kulcsa. Hideghegyen odaképzeltük a végére a túrasít, és nem tűnt lehetetlennek, de kétlem, hogy eszeveszett tempó marad bennem a végére.

A mai túránk logja itt található. Királyrét egy óra volt, onnan az NHH további 54 perc. 

menet.jpg

Szóval két hét múlva verseny. A jelek szerint jó sok magyar induló van. Jelentős fejlődésre már nincs idő. Meglátjuk, mire lesz elég ez a kraft két hét múlva.

süti beállítások módosítása