Fókablog

Fókablog

Erdei pálya Coloradoban

2013. november 09. - hkristof

Töredelmesen be kell vallanunk, hogy ülünk egy egész csomó túrasí videó alapanyagon.

Ezek legnagyobb hányada a Goprómmal készült, ami azóta nincs meg. Épp azért váltam meg tőle, mert be kellett látnom: a gyártás 90%-át kitevő vágásra, konvertálásra, feltöltésre és beágyazásra dolgozó emberként (és apukaként) már végképp nincs időm. Azt is be kellett látnunk, hogy nem olyan könnyű téma ez a sívideó: a meredek nem látszik, az adrenalin nem buzog, nincs térérzet, a fehér hó kiég. Nem reprezentatív mérésünk szerint egy átlagos laikus 20 másodpercnél többet nem képes megnézni ezekből.

Hirtelen felindulásból mégis nekiálltam egyszerű, de szemléletesnek szánt klipeket készíteni a sok-sok anyagból. Belőlem ezt hozta ki a síadvent (mi az a síadvent?).

A következő hetekben videókat fogunk publikálni olyan felvételekből, amelyeken évek óta ülünk. Lesz itt Tátra, Ausztria, no meg egy kis Colorado és - ha minden jól megy - Libanon is.

Bemelegítésként következzen egy coloradói erdei pálya.

Essen néhány szó a háttérről, ha valakit érdekel. Viktort egy évre az Usába, Colorado államba szólította a munka, és nekem egyébként is volt jelenésem az államokban, úgyhogy összekötöttük a kellemeset a hasznossal, vittem lécet is (egész pontosan egy csupasz dynafit kötést és bakancsot). 

A menü részemről 3 síterep meglátogatása volt egyedül, valamint 4 közös túra Viktorral. A fenti videó egy Breckenridge nevű síterepen készült. Ennek a helynek az az érdekessége, hogy jópár pálya a erdősáv kellős közepén van kijelölve. Ilyen látható a fenti videóban is.

Folytatása következik, és ha minden jól megy, megoldjuk a böngészőfüggetlen/készülékfüggetlen flashmentes lejátszást is.

Régebbi posztok Coloradoról vannak még például itt meg itt.

süti beállítások módosítása